横向思维能力测试

这是横向思维能力测试的英语单词和短语版。网上看到的。很有趣。确实能够在一定程度上看出你的空间想象/横向思维(lateral thinking)能力如何。对提高学习英语的兴趣也挺有帮助。【Q下面是问题,即把你看到的组合成一个新的单词或短语;接下来是答案Ans.。别着急看答案。先自己判断一下,然后再和答案对照。】

Scroll down slowly…
.
.
.
.
.
Think like a wizard…
.
.
.
.
.
This is an example
.
.
.
.
Q.1
.
.
man
———
board
.
.
.
Ans. = man overboard
.
.
.
Okay, let’s see if you’ve got the hang of it.
.
.
.
.
.
Q.2.
.
stand
————
i
.
.
.
.
.
.
Ans. = I understand
.
.
.
OK…
.
.
.
.
.
Got the drift ?
.
.
.
.
.
Let’s try a few now and see how you fare?
.
.
.
Q3
.
/r/e/a/d/i/n/g/
.
.
.
.
.
Ans. = reading between the lines
.
.
.
Q4.
.
r
road
a
d
.
.
.
.
.
.
Ans. = cross road
.
.
.
Not having a good day now, are you?
.
.
Redeem yourself.
.
.
.
Q5.
.
cycle
cycle
cycle
.
.
.
.
.
.
Ans. = tricycle
.
.
.
Not easy to figure out ha!
.
.
.
Q6.
.
0
———
M.D.
Ph.D.
.
.
.
.
.
.
Ans. = two degrees below zero
.
.
.
C’mon give it a little thought!!
.
.
Q.7
.
knee
————
light
.
.
.
.
.
.
.
Ans. = neon light
( knee – on – light )
.
.
.
You can prove you are smart by getting this one.
.
Q.8
.
ground
—————
feet feet feet feet feet feet
.
.
.
.
.
.
.
Ans. = six feet underground
.
.
.
Oh no, not again!!
.
.
.
Q9.
.
he’s X  himself
.
.
.
.
.
.
Ans. = he’s by himself
.
.
.
Now you are messing up big time.
.
.
Q10.
.
ecnalg
.
.
.
.
.
.
.
Ans. = backward glance
.
.
.
Not even close!!
.
.
.
Q11.
.
death ….. life
.
.
.
.
.
.
.
Ans. = life after death
.
.
.
Okay last chance ………………
.
.
.
Q12.
.
THINK
.
.
.
.
.
.
Ans. = think big !!
.
.
.
And the last one is really cool…
.
Q13
.
ababaaabbbbaaaabbbbababaabbaaabbbb…
.
.
.
.
.
.
.
Ans. =  long time no ‘C’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!:

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.